Zorgboerderij 'De Kollebloem'

Voorstelling


De Kollebloem is een kleinschalig biologisch tuinbouwbedrijf in het Oost- Vlaamse Sint- Lievens- Esse. Naast 3 kamers voor kortverblijf en een biologische hoevewinkel, is er een yurt waar sociaal vormende en creatieve activiteiten doorgaan. Op de Kollebloem komen mensen om te verstillen in moeilijke tijden. Bijvoorbeeld tijdens een echtscheidingsproces, een burn-out, een ziekteproces, een time out...

Onze ervaring is dat de energie hier, heel genezend is. Zeker in een tijd waarin burn-out - een typisch verschijnsel van onze ‘werkmierencultuur’ met zijn jachtige tempo, prestatiedrang en verlangen naar welvaart – steeds meer om zich heen grijpt. Afstand kunnen doen van je dagdagelijkse bezigheden geeft ruimte om innerlijk te herrijzen, en daarmee dichter bij je kern te komen. Mensen kunnen zich hier opnieuw verbinden met hun eigen levensintenties en vernieuwen in hun werk en levenskwaliteit. De natuur, de velden, de hangmatten, de stilte, de mensen die hier werken, de geborgen omkadering bieden een uitgesproken meerwaarde aan een verblijf op de Kollebloem.

Praktisch


Onze kamers zijn jammer genoeg niet geschikt voor rolstoelpatiënten.

Onze doelgroep is niet gericht naar mensen die fysieke zorg nodig hebben. Geestelijke verzorging ondersteunen, gedragen door de kracht van de natuur, dat is onze grootste specialiteit.

De prijzen kan je terugvinden op de website van De Kollebloem.

De kamers


Wij beschikken over drie kamers, die mooi zijn ingebed in de kleinschaligheid van De Kollebloem : één studio en twee kamers. De studio, geschikt voor 1 of 2 personen, is een uitgesproken ruime, lichte warme plek om te verstillen in moeilijke tijden. De Voutekamer is eerder geschikt voor 1 persoon, de Trapkamer is ruimer en biedt meer comfort voor een koppel, mogelijks ook met kinderbedje.

Onze Kamers beschikken allemaal over een eigen badkamer, er kan niet gekookt worden op de kamers. Enkel de studio is voorzien van een kleine keukenblok met koelkast en zithoek.

Alles ademt geborgenheid uit, rust en gezondheid. Onze kamers bieden mensen ruimschoots de kans om hier voor langere tijd te verblijven. Het aanbieden van verse, gezonde biologisch-dynamische voeding is onze troef!

Daarnaast wordt gepaste zorg en, indien gewenst, dagbesteding voorzien.

De kracht van voeding


Talloze jaren van verscheidenheid aan leermeesters in de keuken, hebben ervoor gezorgd dat er elke dag creatieve, eigen recepten gemaakt worden. Alles wat wij gebruiken, komt rechtstreeks van het veld. Het zijn levenskrachtige, kwaliteitsvolle seizoensgroenten, verse kruiden, eetbare bloemen, gecombineerd met een winkel waar alle basisingrediënten ter beschikking zijn.

Onze aandacht en zorg gaat vooral naar mooie, lekkere vegetarische gerechten. Wij zijn getraind in het rekening houden met intoleranties, gluten - of lactosevrij maaltijden, aangepast aan het persoonlijke ziekteproces.

Wat maakt de Kollebloem uniek?


Het gebeurt vaak dat bezoekers na een verblijf op De Kollebloem, zichzelf weer helemaal terugvinden. De zorg die hieraan verbonden is, is inherent aan alle aspecten van de boerderij.

‘Een zalig oord, een hartelijk woord, een open hart, en weg is weer even alle smart en geween, een zee van tijd, die mij van alles bevrijdt, voldoende rust, en zo vertrek ik weer een beetje meer bewust.
Bedankt voor jullie bereidheid om deze bijzondere plek met andere mensen te delen. Jullie inspirerend leven en werk geeft anderen de aanzet om terug te keren naar de essentie namelijk, liefde, respect en bewustzijn voor alles wat leeft.
Hartelijke groeten, M.’