Zorgboerderij 'De Kollebloem'

Voorstelling


De Kollebloem is een kleinschalig biologisch tuinbouwbedrijf in het Oost- Vlaamse Sint- Lievens- Esse. Naast 2 kamers voor kortverblijf, een studio en een biologische hoevewinkel, is er een yurt waar sociaal vormende en creatieve activiteiten doorgaan. Op de Kollebloem komen mensen om te verstillen in moeilijke tijden. Bijvoorbeeld tijdens een echtscheidingsproces, een burn-out, een ziekteproces, een time out...

Onze ervaring is dat de energie hier heel genezend is. Zeker in een tijd waarin burn-out - een typisch verschijnsel van onze werkmierencultuur met zijn jachtig tempo, prestatiedrang en verlangen naar welvaart – steeds meer om zich heen grijpt. Afstand kunnen doen van je dagdagelijkse bezigheden geeft ruimte om innerlijk te herrijzen, en daarmee dichter bij je kern te komen. Mensen kunnen zich hier opnieuw verbinden met hun eigen levensintenties en vernieuwen in hun werk en levenskwaliteit. De natuur, de velden, de hangmatten, de stilte, de mensen die hier werken, de geborgen omkadering bieden een uitgesproken meerwaarde aan een verblijf op de Kollebloem.

Praktisch


Onze kamers zijn jammer genoeg niet geschikt voor rolstoelpatiënten.

Onze doelgroep is niet gericht naar mensen die fysieke zorg nodig hebben. Geestelijke verzorging ondersteunen, gedragen door de kracht van de natuur, dat is onze grootste specialiteit.

De prijzen kan je terugvinden op de website www.kollebloem/hoevetoerisme.be.

 

De kamers


Wij beschikken over 2 kamers, die mooi zijn ingebed in de kleinschaligheid van De Kollebloem : onze kamers zijn  geschikt voor 1 of 2 personen, zijn  een uitgesproken ruime, lichte en warme plek om te verstillen in moeilijke tijden. De Voutekamer is  geschikt voor 1 à 2 personen, de Trapkamer is ruimer en biedt meer comfort voor een koppel, mogelijks ook met kinderbedje.

Onze Kamers beschikken allemaal over een eigen badkamer, er kan niet gekookt worden op de kamers. Er is ruimte voor ontbijt en er wordt koelkast met dranken aangeboden op de kamer.

We beschikken ook over een mooie volledig ingerichte  studio die voorzien is van een kleine keukenblok met koelkast, TV en zithoek. Op de studio is er mogelijkheid tot overnachten met 4 personen.

Alles ademt geborgenheid uit, rust en gezondheid. Onze kamers bieden mensen ruimschoots de kans om hier voor langere tijd te verblijven.

 

De kracht van voeding


Talloze jaren van verscheidenheid aan leermeesters in de keuken hebben ervoor gezorgd dat we voeding  aanbieden op maat. Alles wat wij gebruiken, komt rechtstreeks van het veld. Het zijn levenskrachtige, kwaliteitsvolle seizoensgroenten, verse kruiden, eetbare bloemen, gecombineerd met een winkel waar alle basisingrediënten ter beschikking zijn.

Onze aandacht en zorg gaan vooral uit naar mooie, lekkere vegetarische ontbijten. Wij bieden lunchpakketten aan, en eigengemaakte diepvriesgerechten. We  houden graag rekening met intoleranties, gluten - of lactosevrije ontbijten, aangepast aan het persoonlijke ziekteproces.

 

Wat maakt de Kollebloem uniek?


Het gebeurt vaak dat bezoekers na een verblijf op De Kollebloem, zichzelf weer helemaal terugvinden. De zorg die hieraan verbonden is, is inherent aan alle aspecten van de boerderij.

‘Een zalig oord, een hartelijk woord, een open hart, en weg is weer even alle smart en geween, een zee van tijd, die mij van alles bevrijdt, voldoende rust, en zo vertrek ik weer een beetje meer bewust.
Bedankt voor jullie bereidheid om deze bijzondere plek met andere mensen te delen. Jullie inspirerend leven en werk geeft anderen de aanzet om terug te keren naar de essentie namelijk, liefde, respect en bewustzijn voor alles wat leeft.
Hartelijke groeten, M.’