Individuele sessie's

Werkwijze


Er wordt gestart met een kennismakingsgesprek waarin we de grote lijnen van je levensverhaal aan bod komen, en we vervolgens dieper ingaan op de vraag waarom je bent gekomen, en waar je naar op zoek bent. Als coach luister ik 'zonder oordeel' en is het cruciaal de juiste vragen te stellen waardoor andere verbanden in het licht komen. We maken uitgebreid werk van het formuleren van de juiste vraag. Waar gaat het nu echt over? Waarop wil jij een antwoord vinden? Als de juiste vraag gevonden is, neem je deze mee naar huis, vanaf dan doet die vraag haar werk, en leeft energetisch verder doorheen het traject. Afhankelijk van de vraag wordt gevoeld of dit het juiste is, of er voldoende vertrouwen is, of je op de juiste plaats bent toegekomen. Daarna wordt gezamenlijk de vorm besproken voor de verdere gesprekken.

Praktisch


Prijs voor een gesprek 75 € en duurt anderhalf uur. We werken in een ritme van ongeveer 14 dagen.

De duur van het traject is afhankelijk van het proces en wordt door de cliënt in overleg met coach bepaald.

 

Een  iets  gelijkaardige vorm is ook mogelijk bij mooi weer buiten, samen wandelend in de natuur.

Leeftijdsfasen gesprekken


 • Er worden gebeurtenissen, feiten, verhalen, foto’s, beelden en herinneringen van onder het stof gehaald.
 • De hoeveelste ben ik in de rij? Wat was mijn lievelingsspeelgoed? Was ik als kind een trekker of een meeloper?
 • Door wie werd ik omringd? Door wie werd ik opgevoed? Rol van de grootouders ? Wie bepaalde de regels?
 • We schrijven een brief aan ons kleine kind en vragen antwoord terug.

Het bevragen van de leeftijdsfasen gebeurt op een manier zodanig dat jij zelf het antwoord vindt op jouw levensvragen.

Vierveldengesprekken


Hierin wordt onderzocht wat jouw omgang is met:

 • Het fysieke veld in jouw omgeving
 • Gewoontes, energieën, overtuigingen
 • Gevoelens, verlangens, sympathie of antipathie, storingen, verlangens
 • Wat maakt jou anders dan de anderen, hoe erken ik dat jij dat bent, wie ben IK?

Drieluik bevragen


We tekenen een belangrijk keerpunt in ons leven, in drie fasen – nu – verleden en heden. De sleutels die vast te pakken zijn in zo’n proces komen helder door bewust te gaan kijken en bevraging wat er getekend werd. Als biografisch coach is mijn grootste opdracht, spiegelen, luisteren, en teruggeven, dit alles ‘zonder oordeel’. Mede door een toenemende interesse in het bewust werk maken van het vinden van de juiste antwoorden, maar vooral door het geven van licht en warmte aan duistere gebeurtenissen, krijgt het biografisch werk meer belangstelling en dat is maar goed ook.

 • “ De enige gevaarlijke en ongezonde verdrieten zijn diegene die we in onszelf begraven en stil met ons meedragen om ze te verdringen in het lawaai van het leven daarbuiten, als ziektes die oppervlakkig behandeld worden en zich alleen maar even terugtrekken om na een tijdje des te heftiger opnieuw uit te breken. Verdriet als ongeleefd leven, verworpen verleden, verloren gelopen emoties, dat is leven waar we aan kunnen sterven. ”

  Rainer Maria Rilke

  brieven aan een jonge dichter

Getuigenissen

"Het biografisch werk voelt als een helingsproces op alle niveaus waarin Leen me stap voor begeleidt en ondersteunt op mijn tempo. Het verwoorden van een persoonlijke vraag is een krachtige werkwijze voor me om tot bewustwording te komen en mijn verlangen tastbaar te maken. Leen schept vanuit haar empathisch vermogen en systemisch inzicht licht op mijn wezenlijke thema's. De liefdevolle aandacht, begrip en respect brengen verdieping en inzicht in mijn ware zelf. Hierdoor groeit er openheid en vertrouwen in wat het leven me mag schenken."

Sarah

"Biografisch werk... graven om te groeien

Toen de mallemolen van mijn leven opgebrand was, verwees mijn huisarts mij door naar Leen.

Bij Leen vond ik een plek om tot rust te komen, om mijn diepste zielenroerselen bloot te leggen en om terug mijn voeten in de aarde te krijgen. We groeven in de diepte van de verschillende levensperiodes. De brandpunten, mijn reacties en tegenreacties in die periodes doorploegden we. Om daarna even stil te staan en een inzicht te verwerven in mijn bezige leven. Een spiegel hield ze mij voor en leerde mijn harde klompen klei terug soepel te maken. Ik verwierf inzichten in mezelf, kreeg vooruitzichten.

Daardoor werd ik bewust van mijn sterktes, mijn valkuilen en mijn vuur. Ik kreeg mijn leven terug op de sporen en pluk van die momenten samen nog altijd de vruchten. Mijn leven draait terug op volle toeren, maar met een frisse wind."

Kaat

"Het was alsof het zo moest zijn, ... Bij de Speelfontein zag ik de mooie folder van Leen, een sierlijke boom, zachte kleuren, krachtig in eenvoud en met uitnodigende woorden. het hing maandenlang op mijn prikbord, wachtend op het juiste moment. Tot ik de moed vond om dieper te durven graven in mijn eigen geschiedenis.

En die moed werd ontzettend rijkelijk beloond: met Leens hartelijke welkom op een bijzonder mooie, rustige plek tussen de kiemende groenten en bloesems; met een lekker warme tas thee (die ik nooit helemaal opdronk - sorry :-) ) en de tijd om helemaal toe te komen; met de warme en het de ontvankelijke openheid waarmee Leen naar mijn verhaal en naar mijn vraag luisterde... en zeker niet in het minste met het ontroerende respect waarmee Leen - telkens zonder oordeel - mee leefde in mijn geschiedenis.

Samen (want ik heb echt het gevoel dat ik actief mee zocht, associeerde en benoemde omdat ik me bij Leen in mijn kracht voelde) vonden we passende woorden en fietste ik met de Blue Bike (zeker aan te raden!) terug naar Zottegem, heel dankbaar en met het gevoel dat ik op deze plek echt een kans kreeg om (binnen de veiligheid van de coaching) te graven in wat er soms nog zo hevig stormde... heel dankbaar omdat ik me erg gezien voelde. Ook de uitnodiging en het 'huiswerk' om spulletjes en herinneringen mee te brengen voor de volgende keer gaf me energie.

En zo startte het traject, een tocht met verdriet, verwondering, maar ook zeker het (her)ontdekken van momenten die mijn leven op een cruciale en bijzondere manier mee betekenis en vorm hebben gegeven. Zo steeds beter leren begrijpen waarom ik ben wie ik ben, waarom ik voel wat ik voel, ... en dit ook - al blijft dat vaak misschien het moeilijkste - te aanvaarden en te waarderen in mezelf.

Ik ben heel dankbaar om het 'werk' dat ik samen met Leen gedaan heb. Wat een geschenk om te mogen leren, zoeken en gevoelig zijn in de warmte van iemand die ik jou gelooft en je omarmt. Wat een bijzondere tijd, een bijzondere plek en een heel bijzondere vrouw! Dank u..."

Jessica

"Een paar jaar geleden volgde ik een biografisch traject bij Leen Verwimp.

Het woord “bio-grafie” zegt letterlijk waar het hierover gaat : het (be)schrijven van je leven. Je verdeelt je leven in fasen van telkens 7 jaar, beginnend bij je geboorte, en beschrijft die periode. Dat kan in woorden, in een fotocollage, in tekeningen…

Het neerschrijven op zich was voor mij in bepaalde opzichten een herhaling, omdat ik al van kindsbeen af een dagboek bijhield. Het bijhouden van een dagboek is echter geen vereiste. Naarmate je langer aan de biografie werkt, komen de herinneringen ook steeds makkelijker naar boven. Met Leen heb ik elke fase onder de loep genomen, en daar heb ik veel van bijgeleerd. Leen hielp me om de zaken vanop afstand te bekijken in plaats van er midden in te staan waardoor je soms de helderheid van de dingen verliest. Leen vertelde mij : “Bekijk het vanuit je eigen wereld, niet vanuit die van de ander. Het is jouw pad dat je moet zien en volgen. Hoe de ander daarmee omgaat, is niet jouw verantwoordelijkheid, maar de keuze van die andere persoon”. Op afstand krijg je dikwijls een beter (over)zicht. Wat mij vooral is bijgebleven, is de manier waarop Leen mij een figuurlijke spiegel voorhield. Leen zei niet wat ik moest denken of voelen, ze stelde mij vragen waardoor ik steeds meer stukjes van mezelf begon te zien, en daaruit kwamen dan weer nieuwe vragen omhoog in mijzelf. Fase na fase werd een licht geworpen op aspecten waarvan ik mij nooit bewust ben geweest. Sommige zaken kregen een bevestiging, daar waar ik zelf nog steeds aan het twijfelen was. Leen heeft me vooral geholpen moeilijke aspecten uit mijn leven te aanvaarden, en mezelf te begrijpen. Ik heb het schuldgevoel dat ik al jaren meedroeg, van me afgeworpen met haar hulp. Dat was ook de doelstelling die we samen hadden afgesproken bij het oriëntatiegesprek. Ik kijk nog dikwijls terug naar de nota’s die ik toen heb gemaakt en de woorden waarmee Leen de zaken aanvulde. Ze gaf me alles mee naar huis, wat we samen hadden uitgewerkt. Af en toe haal ik het nog eens uit de kast en ga met de vinger langs de woorden en de lijntjes op de bladzijden. Ze vormen een soort van handleiding die me nu nog steeds van pas komen bij het vinden en volgen van mijn levenspad."

Marijke