Groepssessies

Werkwijze


We werken met behulp van biografische oefeningen, inspirerende teksten en beelden, intervisie. We kijken naar onze levenslijn, tekenen een drieluik. Dit zijn tools om te leren zien en erkennen welke verborgen levenskrachten in jou willen erkend en gezien worden.

Praktisch


We komen maandelijks één avond (woensdag/maandag) of één ochtend samen voor een sessie van twee uur. Momenteel lopen er twee groepen.

1

Tekens om onszelf te veranderen


We komen allemaal in ons leven perioden tegen waar we tegen onszelf aanlopen. Tijden waarin we patronen herkennen die ons weerhouden om onszelf te zijn. Tegenslagen, hindernissen, conflicten, ziektes, burn-out, relatiebreuken, problemen op het werk, die het ons lastig maken waardoor we ons minder goed voelen. Ons 'ik' in de herfst!

Vaak zijn de herfst – de winter, seizoenen die ons komen helpen om naar binnen te gaan, om te luisteren naar datgene wat wil veranderen. Deze donkere tijden nodigen ons uit om het oude los te laten en innerlijk te vernieuwen.

2

Luisteren zonder oordeel


Als we naar ons diepere 'ik' luisteren, komen we er makkelijker toe de verborgen mens te onthullen die in ons geboren wil worden. Ons 'ware ik' ontdekken, het is een kunst.

En behalve een kunst ook een flinke opdracht om daartoe te komen. Het vraagt moed, maar in de plaats krijg je gezonde krachten, werk je aan je echt geluk en blijheid.

Dit alles kan je beoefenen door bewust te kijken naar jezelf en inzichten te verwerven, door te leren luisteren naar wat zich aandient, zonder oordeel. Dit kan individueel of in groep.

3

Ontwikkelen aan elkaar


Alles wat warmte, licht en liefde krijgt, kan veranderen, groeien en transformeren. In groep hoeven we ook helemaal niet bang te zijn om ons bloot te geven. Er wordt met veel zorg en aandacht waakzaam gekeken naar wat kan en haalbaar is voor jou individueel. Jezelf kwetsbaar tonen In groep nodigt net de ander uit om dat ook te doen, en zo ontwikkelen we aan elkaar.

Je hebt in een mensenleven de ander nodig om te begrijpen wat je zelf aan het doen bent. Een mens kan een ander mens spiegelen. Dan ontstaat er bewustzijn van wat er zich in jou zelf afspeelt, doordat je naar jezelf kijkt, naar de wereld.

Getuigenissen

5 - daagse reis in jezelf 2020

Dag Leen en Helga 

 

Een reis in jezelf in veiligheid omringd door 5 andere mensen. 

 

Jullie creëerden een sfeer van mogen zijn, het authentieke zowel in de stof als in de materie. 

We leerden naar onszelf te kijken, met verschillende zelf gecreëerde brillen. 

Jullie zorgden ervoor dat we onszelf leren liefhebben, leren zorg dragen voor het lichaam die ons omhuld. 

Jullie zijn 2 handen op een buik die ons hebben omringd met zoveel liefde en warmte. 

 

Als feedback wil ik het volgende meegeven:

Ik vind het spijtig dat we niet meer uitleg hebben gekregen over de planten, de werking van de boerderij (speltbezoek). 

Het zou ook fijn zijn eens een uurtje in de boerderij te mogen werken of tussen de bloemen. 

Misschien een idee om te werken in verbinding met dieren?

Ideale groepsgrootte. 

 

Ik leerde yoga kennen op een draagbare manier. Een yoga die ik begrijp in al zijn zachtheid en openheid. 

De opdrachten waren 1 voor 1 verdiepend en kwalitatief. 

Het tijd nemen om elkaar te geven en om naar elkaar te luisteren heeft me diep geraakt. 

 

Ik vond dat alles zo biodynamisch gebeurde dat jullie zeker mogen zijn van die hemelse week die jullie organiseerden. Wij kregen van jullie de ruimte om te landen, om te ademen en te transformeren. 

Ik kan niet in woorden omschrijven hoe dankbaar ik ben dat ik dit mocht meemaken en jullie mocht leren kennen.

 

 

Ik kijk er naar uit jullie terug te zien. 

 

Zielenknuffel

Fien Alice 

 

 

Fien

5- daagse reis in jezelf 2020

 

ieve Leen en Helga,

 

Ikzelf ben ook nog aan het namijmeren over onze 5 daagse! Er wordt hier dagelijks in mijn kapsalon over gesproken, hoe mooi dat het was! Zonder in detail te vertellen. Dat hou ik tijdelijk voor mezelf.

De biohoeve die met zoveel liefde, passie, orde, vertrouwen wordt uitgevoerd heeft bij mij een grote indruk gegeven. De idiale plaats om zo iets mooi's tot zijn recht te brengen.

Proficiat aan beiden!!!

 

Ik ben alleen maar vol lof van jullie werk!

-De yoga (met de ademhaling) heeft me echt deugd gedaan. Het heeft veel losgemaakt in mijn lichaam. Goed om de dag ermee te starten...

-De rondleiding was voor mij zeer interssant. Ik horde hier en daar over bio maar dat was voor mij eens nodig om dat in het echt te beleven.

Te horen hoe alles in zijn werk gaat.(Daar was er iets te weinig tijd voor geweest)

-Het eten was super lekker! Totaal nieuw voor mij, koken met bioproducten is écht smaakvol. Ik heb daar écht van genoten.

Thuis geniet ik ook meer van mijn kookkunsten meer bewuster koken. Ik heb natuurlijk nog heel veel kookcurcussen te volgen.

-De verschillende "doe" dingen vondt ik één voor één interssant en héél goed begeleid. Alles voelde afgewerkt, het was zo intens en het kwam van zo diep.

Ik voel mij tot op vandaag nog in die rust in die energie!

De levenslijn dat is interssant natuurlijk om eens bij alles stil te staan...maar dat voelde voor mij niet afgewerkt...ik weet dat het niet de dedoeling was om het te bespreken maar dat mis ik toch.

 

Na alles geloof ik in jullie

geloof ik in meer in mezelf

geloof ik in meer

 

 

Zonnige groetjes Isabelle

Isabelle

Evaluatie 5-daagse juli 2021

Reis in je Zelf

'we hadden een supergoeie groep. De energie zat vrij snel goed. Voor mij ging de verbinding onder elkaar diepgaander dan vorig jaar. De kwetsbaarheid binnen de groep heeft mooie connecties mogelijk gemaakt, zowel bij elkaar met zichzelf als binnen de groep.
Ik heb letterlijk mensen zien openbloeien. Zo mooi om te mogen meemaken en daar ben ik echt dankbaar voor!

Wat zo belangrijkwas, was de manier waarop jullie het geheel in goede banen probeerden te leiden. Jullie hadden een grote gevoeligheid voor wat zer zich in en met de groep afspeelde. Jullie soepel omgaan met de processen die zich aftekenden zowel individueel als in groep, zorgde ervoor dat er ook heel veel mogelijk was. Structuur was nodig om te weten waar jullie naartoe gingen, doch het is een kunst om daar heel flexibel mee op te gaan. Proficiat!

Mia

 

 

Lieve Helga en Leen,  5- daagse reis 2020

 

Ik probeer hier mijn reflecties uit te schrijven, want ik vind het ontzettend moeilijk om een evaluatie te geven van een week die voor mij zo mooi en cruciaal geweest is op mijn groeiweg en reis in mijn Zelf.

 

Wat voor mij heel vreemd was, was dat er geen programma was. Meestal krijgen we op voorhand een dagindeling met mogelijke thema’s van die dag. Dat had voor mij het gevolg dat er geen voorspelbaarheid was, wel veel creativiteit, het leren (ver)wachten, het me laten verrassen en meevoeren…

 

De organisatie en dagindeling vond ik goed met:


 

’s morgens eerst yoga als ontspanningsmoment, het thuiskomen in jezelf, het open komen en ontvankelijk voor wat de dag brengt. Dat voelde voor mij heel essentieel om de dag zo te beginnen.

 

De ruimte in de joert vond ik een zalige plek met een heel eigen energie en sfeer

 

De omgeving = de natuur die een eigen rust bracht

 

De groep zelf die voor mij niet meer dan die 5 deelnemers hoefde te tellen met zowel vrouwelijke als mannelijke energie = prachtig!

 

De activiteiten die heel verscheiden waren en mooi opgebouwd. We kregen ook elke keer de hulpmiddelen nodig voor de verschillende technieken die jullie hanteerden alsook de tijd en ruimte om ze uit te voeren. Voor mij was het soms koud water om me eraan toe te vertrouwen en eraan te beginnen, doch met extra stimulans lukte het wel. Dat betekent: controle loslaten, me toevertrouwen en ik zie wel wat ervan komt… Een lastig iets!

Voor mij was het ook de eerste keer dat ik helemaal in mezelf aan de activiteiten werkte, zonder te kijken wat of hoe anderen het deden. Deze keer had ik genoeg zelfvertrouwen.

 

De na- en groepsbespreking na de crea-activiteiten vond ik elke keer héél mooi! Jullie lieten daarvoor heel veel ruimte en tijd zodat elkeen op een heel eigen manier beluisterd en begeleid werd.

Opvallend hierbij was ook hoe jullie met jullie empathie en heel veel respect en eerbied met ons – elk met onze eigen kleur op onze eigen intense zoektocht door het leven –omgingen. Dat maakte elk moment heel intens.

Ik heb al menige groepsactiviteiten en dagen meegemaakt en – als ik eerlijk mag zijn? – deze 5-daagse spande toch wel de kroon!

Ik vermoed heel sterk dat zo’n vormingsmomenten bij elke nieuwe keer dieper gaan, aangepast aan het groeiproces dat ik op een bepaald moment ga.

Alles komt gewoon naar mij toe. En bij elke nieuwe stap/fase krijg ik de begeleiding/uitdagingen/uitnodigingen én de juiste mensen die ik nodig heb.

Ik had het grote voordeel al getuige geweest te zijn van jullie individuele innerlijke bewust opgebouwde rijkdom/wijsheid en blijvende zoektocht… Die hebben jullie ons ten overvloede geschonken. Die heb ik ook met volle overgave en intense dankbaarheid naar mij toe laten komen. Ik heb dus voluit kunnen/mogen genieten

 

Ik ben jullie en de groep ontzettend dankbaar dat ik de woensdagmiddag na mijn intens diep ingrijpende ervaring tijdens de yoga de ruimte en tijd kreeg om tot mezelf te komen. Die rust was nodig want ik was helemaal uit mijn doen. De ervaring was zó intens dat het me helemaal overrompelde. Mee koken met de groep: ik kon die drukte niet aan…

 

Ook jullie ZIJN en eigen inbreng vond ik zo enorm waardevol én boeiend! Jullie vormden een deel van ons geheel. Jullie eigen engagement was voor mij een belangrijke méérwaarde en schepte meteen ook een heel aparte verbondenheid.

Jullie waren ook ontzettend op elkaar ingespeeld, elk met jullie eigen levensrijkdom, accenten, mogelijkheden en vaardigheden.

Jullie wederzijdse warme en harmonieuze vriendschap weerspiegelde zich ook als een rode draad door het geheel. Ik heb daar ontzettend van genoten! Jullie LAT-relatie heeft zo zijn eigen vruchten afgeworpen. Zálig om naar te kijken! 😉 Dank jullie wel!


 

Ik vind het goed en vooral wijs, Leen, dat jij je activiteiten in die dagen schikt te verminderen bij een volgende 5-daagse. Ik denk hierbij aan het overlaten van het koken ’s middags aan iemand anders, zodat jij nog méér deel kan uitmaken van de groep. Én dat jij niet hoeft te laveren tussen 3 verantwoordelijkheden: de 5-daagse, het koken en ook nog de huur voor het hoevetoerisme. Dit was een moeilijke combinatie, waarbij jij alles tot in de puntjes wil en probeert te behartigen.


 

Al moet ik zeggen dat ik ten zeerste genoten heb van jouw kookkunsten, Leen en jouw liefdevolle maaltijden vol warmte… Waar ik ’s avonds nog als een naproevertje mocht van genieten…


 

Ik was heel blij dat ik kon blijven overnachten. Dat heeft me enorm veel rust gegeven. Zo had ik ook overdag een eigen stekje waar ik altijd naar terug kon. En ’s morgens werd ik heerlijk verwend met een ontbijt vol warme zorg!


 

Duur van de 5-daagse: Voor mij waren die 5 dagen niet teveel of te lang. Meestal heb ik de ervaring dat ik uitkijk naar die laatste dag, omdat het plots “genoeg” was en ik naar huis wou. Deze keer heb ik dat zo niet ervaren! Dat betekent dat de dagindeling mooi gevuld was, doch helemaal niet overladen.

Een ander punt is dat ik het belangrijk vond dat de avond vrij was en niet gevuld met wéér activiteiten… De avond en nacht waren een welgekomen rustmoment om dingen te laten bezinken.


 

DUS: Blijven jullie gewoon jullie zelf met jullie innerlijke rijkdom en levenservaring! Blijven jullie zo’n dagen organiseren vanuit jullie eigen buikgevoel en authenticiteit die de rode draag vormden doorheen deze 5 dagen. Jullie weten trouwens van binnenuit wat nodig is om te doen. Ik zag dat jullie regelmatig overlegden en het programma – vermoed ik - aanpasten aan wat de groep aangaf. En ik hoor jullie nog zeggen dat jullie nog heel wat werkvormen in jullie toverhoed zitten hebben… Vertrouwen jullie erop dat jullie het juiste kiezen en voorstellen op het juiste moment in het groeps- en individuele proces…

 

 

Mia Van Haute

26-07-2020

mia juli 2021