Groepssessies

Werkwijze


 

Verbindingsgroep:  in samenwerking met Antoine De Paepe

Deze groep wordt gevormd door 3 à 4 koppels, met als doel  zichzelf en de andere beter te leren kennen. Stilstaan en luisteren naar de ziel van het bewustzijn, wekt nieuw leven,  creeërt verbinding en IK - kracht.

Of het nu kalm en stil is, luid of wild in de relatie, vertrouw erop dat door altijd dicht bij jezelf te blijven, je innerlijke goedheid, compassie en waarheid in alle richtingen uitwaaien. Je raakt het hart van anderen zo diep dat hun leven en dat van jou ten goede veranderen.

Onze scholingsweg is gebaseerd op 35 jaar samen in liefde leven en werken, en veel bewustzijnswerk als koppel.

Maandelijks op maandagavond 19 - 22 uur

 

Groeigroep voor vrouwen:  begeleidt door Leen

Maandelijks komen we samen met een 5 - 6 tal vrouwen. Iemand komt met een vraag waar we naar luisteren, bevragen, verdiepen, beeldend teruggeven en afronden met een adviesronde.

Doel is: jezelf oefenen in luisteren zonder oordeel.

Het mooie aan luisteren is dat degene naar wie je luistert zich erkend begint te voelen, en zichzelf en zijn eigen verhaal meer serieus gaat nemen. Luisteren is een soort geestelijke gastvrijheid. Je biedt de ander je vriendschap aan, dieper zelfinzicht, en het vermogen om samen stil te zijn.

We hanteren de intervisievorm, die specifiek gericht is op luisteren zonder oordeel,  maar ook kleine opstellingen en andere creatieve werkwormen.

Maandelijks op woensdagavond 17 - 19.30 uur.

 

 

In samenwerking met Helga Wohlmutter

 

WORKSHOPS

Deze workshops zijn 1- of meerdaagse innerlijke reizen die Leen en Helga samen begeleiden.

Helga Wohlmutter is therapeut (osteopathie, 4-DIM bodywerk, C.N.T., Celzouten, reiki, sjamanisme) en yogadocent (Tao, Mantak, Chia).

Onze samenwerking versterkt onze individuele kwaliteiten, wat zich toont in onze gepassioneerde beleving van bewustzijnswerk in groepen.

17 juni - kennismakings - en terugkomdag van 5 -daagse innerlijke reizen

Deze dag is een dag 'van Zelf in Creatie', voor mensen die met onze reizen willen kennismaken én een terugkomdag voor mensen die reeds de 5- of 3- daagse meemaakten.

Deze dag gaat door op de Kollebloem.

Prijs: €55,- lunch inbegrepen.

5 - daagse reis 'van-Zelf in Creatie'

Tijdens deze 5 dagen innerlijk reizen vanuit creatie, nodigen we je uit om vanuit je diepere Zelf te leven. We hanteren yoga, meditatie, biografisch werk en verschillende creatieve uitingen om nieuwe inzichten te verwerven omtrent ons leven. Zo beleven we het verleden en het nu vanuit een andere dimensie om de toekomst te bevrijden. Het is een gezamenlijke reis, ondersteund door onze gepassioneerde begeleiding.

'Wat in de ziel huist

zoekt expressie

krijgt vorm in creatie

wordt geboren in verbondenheid

ontbloot je ware Zelf'

Plaats: de Kollebloem

Data: 2 juli -  6 juli 2023

          21 - 25 augustus 2023

Prijs: €675,- (lunch en materiaal inbegrepen)

Overnachting is mogelijk in hoevetoerisme (www.kollebloem.be/hoevetoerisme) of met tent/mobilhome.

3 - daagse 'uiterlijk afscheid - innerljke verbinding'

Deze 3- daagse vindt plaats op 28, 29 en 30 oktober 2023 op de Kollebloem. het thema draait rond loslaten wat niet meer dient om van daaruit het Nieuwe te laten leven.

Ferm

Vanuit 'Ferm', Vlaams magazine voor en door vrouwen, werd ons de vraag gesteld om een innerlijke reis voor 'vrouwen met verdriet' te organiseren in 5 Vlaamse provincies.We voorzien vijf maal een dag rond 'troost in verdriet' in het najaar.

Teambuiliding

 

 

Praktisch 

Getuigenissen

5 - daagse reis in jezelf 2020

Dag Leen en Helga 

 

Een reis in jezelf in veiligheid omringd door 5 andere mensen. 

 

Jullie creëerden een sfeer van mogen zijn, het authentieke zowel in de stof als in de materie. 

We leerden naar onszelf te kijken, met verschillende zelf gecreëerde brillen. 

Jullie zorgden ervoor dat we onszelf leren liefhebben, leren zorg dragen voor het lichaam die ons omhuld. 

Jullie zijn 2 handen op een buik die ons hebben omringd met zoveel liefde en warmte. 

 

Als feedback wil ik het volgende meegeven:

Ik vind het spijtig dat we niet meer uitleg hebben gekregen over de planten, de werking van de boerderij (speltbezoek). 

Het zou ook fijn zijn eens een uurtje in de boerderij te mogen werken of tussen de bloemen. 

Misschien een idee om te werken in verbinding met dieren?

Ideale groepsgrootte. 

 

Ik leerde yoga kennen op een draagbare manier. Een yoga die ik begrijp in al zijn zachtheid en openheid. 

De opdrachten waren 1 voor 1 verdiepend en kwalitatief. 

Het tijd nemen om elkaar te geven en om naar elkaar te luisteren heeft me diep geraakt. 

 

Ik vond dat alles zo biodynamisch gebeurde dat jullie zeker mogen zijn van die hemelse week die jullie organiseerden. Wij kregen van jullie de ruimte om te landen, om te ademen en te transformeren. 

Ik kan niet in woorden omschrijven hoe dankbaar ik ben dat ik dit mocht meemaken en jullie mocht leren kennen.

 

 

Ik kijk er naar uit jullie terug te zien. 

 

Zielenknuffel

Fien Alice 

 

 

Fien

5- daagse reis in jezelf 2020

 

ieve Leen en Helga,

 

Ikzelf ben ook nog aan het namijmeren over onze 5 daagse! Er wordt hier dagelijks in mijn kapsalon over gesproken, hoe mooi dat het was! Zonder in detail te vertellen. Dat hou ik tijdelijk voor mezelf.

De biohoeve die met zoveel liefde, passie, orde, vertrouwen wordt uitgevoerd heeft bij mij een grote indruk gegeven. De idiale plaats om zo iets mooi's tot zijn recht te brengen.

Proficiat aan beiden!!!

 

Ik ben alleen maar vol lof van jullie werk!

-De yoga (met de ademhaling) heeft me echt deugd gedaan. Het heeft veel losgemaakt in mijn lichaam. Goed om de dag ermee te starten...

-De rondleiding was voor mij zeer interssant. Ik hoorde hier en daar over bio maar dat was voor mij eens nodig om dat in het echt te beleven.

Te horen hoe alles in zijn werk gaat.(Daar was er iets te weinig tijd voor geweest)

-Het eten was super lekker! Totaal nieuw voor mij, koken met bioproducten is écht smaakvol. Ik heb daar écht van genoten.

Thuis geniet ik ook meer van mijn kookkunsten meer bewuster koken. Ik heb natuurlijk nog heel veel kookcurcussen te volgen.

-De verschillende "doe" dingen vond  ik één voor één interssant en héél goed begeleid. Alles voelde afgewerkt, het was zo intens en het kwam van zo diep.

Ik voel mij tot op vandaag nog in die rust in die energie!

 

Na alles geloof ik in jullie

geloof ik in meer in mezelf

geloof ik in meer

 

 

Zonnige groetjes Isabelle

Isabelle

Evaluatie 5-daagse juli 2021

Reis in je Zelf

'we hadden een supergoeie groep. De energie zat vrij snel goed. Voor mij ging de verbinding onder elkaar diepgaander dan vorig jaar. De kwetsbaarheid binnen de groep heeft mooie connecties mogelijk gemaakt, zowel bij elkaar met zichzelf als binnen de groep.
Ik heb letterlijk mensen zien openbloeien. Zo mooi om te mogen meemaken en daar ben ik echt dankbaar voor!

Wat zo belangrijk was, was de manier waarop jullie het geheel in goede banen probeerden te leiden. Jullie hadden een grote gevoeligheid voor wat zer zich in en met de groep afspeelde. Jullie soepel omgaan met de processen die zich aftekenden zowel individueel als in groep, zorgde ervoor dat er ook heel veel mogelijk was. Structuur was nodig om te weten waar jullie naartoe gingen, doch het is een kunst om daar heel flexibel mee op te gaan. Proficiat!

Mia

 

 

Lieve Helga en Leen,  5- daagse reis 2020

 

Ik probeer hier mijn reflecties uit te schrijven, want ik vind het ontzettend moeilijk om een evaluatie te geven van een week die voor mij zo mooi en cruciaal geweest is op mijn groeiweg en reis in mijn Zelf.

Wat voor mij heel vreemd was, was dat er geen programma was. Meestal krijgen we op voorhand een dagindeling met mogelijke thema’s van die dag. Dat had voor mij het gevolg dat er geen voorspelbaarheid was, wel veel creativiteit, het leren (ver)wachten, het me laten verrassen en meevoeren…

De organisatie en dagindeling vond ik goed met:

’s morgens eerst yoga als ontspanningsmoment, het thuiskomen in jezelf, het open komen en ontvankelijk voor wat de dag brengt. Dat voelde voor mij heel essentieel om de dag zo te beginnen.

De ruimte in de jurt vond ik een zalige plek met een heel eigen energie en sfeer

De omgeving = de natuur die een eigen rust bracht

De groep zelf die voor mij niet meer dan die 5 deelnemers hoefde te tellen met zowel vrouwelijke als mannelijke energie = prachtig!

De activiteiten die heel verscheiden waren en mooi opgebouwd. We kregen ook elke keer de hulpmiddelen nodig voor de verschillende technieken die jullie hanteerden alsook de tijd en ruimte om ze uit te voeren. Voor mij was het soms koud water om me eraan toe te vertrouwen en eraan te beginnen, doch met extra stimulans lukte het wel. Dat betekent: controle loslaten, me toevertrouwen en ik zie wel wat ervan komt… Een lastig iets!

Voor mij was het ook de eerste keer dat ik helemaal in mezelf aan de activiteiten werkte, zonder te kijken wat of hoe anderen het deden. Deze keer had ik genoeg zelfvertrouwen.

De na- en groepsbespreking na de crea-activiteiten vond ik elke keer héél mooi! Jullie lieten daarvoor heel veel ruimte en tijd zodat elkeen op een heel eigen manier beluisterd en begeleid werd.

Opvallend hierbij was ook hoe jullie met jullie empathie en heel veel respect en eerbied met ons – elk met onze eigen kleur op onze eigen intense zoektocht door het leven –omgingen. Dat maakte elk moment heel intens.

Ik heb al menige groepsactiviteiten en dagen meegemaakt en – als ik eerlijk mag zijn? – deze 5-daagse spande toch wel de kroon!

Ik vermoed heel sterk dat zo’n vormingsmomenten bij elke nieuwe keer dieper gaan, aangepast aan het groeiproces dat ik op een bepaald moment ga.

Alles komt gewoon naar mij toe. En bij elke nieuwe stap/fase krijg ik de begeleiding/uitdagingen/uitnodigingen én de juiste mensen die ik nodig heb.

Ik had het grote voordeel al getuige geweest te zijn van jullie individuele innerlijke bewust opgebouwde rijkdom/wijsheid en blijvende zoektocht… Die hebben jullie ons ten overvloede geschonken. Die heb ik ook met volle overgave en intense dankbaarheid naar mij toe laten komen. Ik heb dus voluit kunnen/mogen genieten

Ik ben jullie en de groep ontzettend dankbaar dat ik de woensdagmiddag na mijn intens diep ingrijpende ervaring tijdens de yoga de ruimte en tijd kreeg om tot mezelf te komen. Die rust was nodig want ik was helemaal uit mijn doen. De ervaring was zó intens dat het me helemaal overrompelde. Mee koken met de groep: ik kon die drukte niet aan…

Ook jullie ZIJN en eigen inbreng vond ik zo enorm waardevol én boeiend! Jullie vormden een deel van ons geheel. Jullie eigen engagement was voor mij een belangrijke méérwaarde en schepte meteen ook een heel aparte verbondenheid.

Jullie waren ook ontzettend op elkaar ingespeeld, elk met jullie eigen levensrijkdom, accenten, mogelijkheden en vaardigheden.

Jullie wederzijdse warme en harmonieuze vriendschap weerspiegelde zich ook als een rode draad door het geheel. Ik heb daar ontzettend van genoten! Jullie LAT-relatie heeft zo zijn eigen vruchten afgeworpen. Zálig om naar te kijken! 😉 Dank jullie wel!

Ik was heel blij dat ik kon blijven overnachten. Dat heeft me enorm veel rust gegeven. Zo had ik ook overdag een eigen stekje waar ik altijd naar terug kon. En ’s morgens werd ik heerlijk verwend met een ontbijt vol warme zorg!

Duur van de 5-daagse: Voor mij waren die 5 dagen niet teveel of te lang. Meestal heb ik de ervaring dat ik uitkijk naar die laatste dag, omdat het plots “genoeg” was en ik naar huis wou. Deze keer heb ik dat zo niet ervaren! Dat betekent dat de dagindeling mooi gevuld was, doch helemaal niet overladen.

Een ander punt is dat ik het belangrijk vond dat de avond vrij was en niet gevuld met wéér activiteiten… De avond en nacht waren een welgekomen rustmoment om dingen te laten bezinken.

DUS: Blijven jullie gewoon jullie zelf met jullie innerlijke rijkdom en levenservaring! Blijven jullie zo’n dagen organiseren vanuit jullie eigen buikgevoel en authenticiteit die de rode draad vormden doorheen deze 5 dagen. Jullie weten trouwens van binnenuit wat nodig is om te doen. Ik zag dat jullie regelmatig overlegden en het programma – vermoed ik - aanpasten aan wat de groep aangaf. En ik hoor jullie nog zeggen dat jullie nog heel wat werkvormen in jullie toverhoed zitten hebben… Vertrouwen jullie erop dat jullie het juiste kiezen en voorstellen op het juiste moment in het groeps- en individuele proces…

 

Mia Van Haute

26-07-2020

mia juli 2021

In de drukte van het leven en het gezin, verlies ik mijn band met anderen wel eens. Ik vergeet in de drukte mijn eigen verantwoordelijkheid om goed voor mezelf te zorgen, zoals dat zo gemakkelijk gezegd wordt.

Dan word ik boos op mijn partner, op de kinderen, op het leven. Dan vind ik dat ik niet genoeg terugkrijg van wat ik allemaal geef. Dan ga ik plannen en sturen, vul mijn agenda in, werk met lijstjes en word ik alleen maar meer moe; Dat soort oplossingen zorgen nooit voor de verbinding en de rust die ik zo tracht te bereiken. Het is pas in verbinding met mezelf dat ik  verbinding met anderen kan voelen. Dan besef ik weer dat elke uitdaging een uitnodiging is om terug te komen bij mezelf. Dat elke relatie, of het nu  mijn partner, de kinderen, vrienden, familie, collega's zijn, me uitnodigen om in alle eerlijkheid terug te gaan kijken naar mezelf, naar de speigels die zij me voorhouden.
Pas als ik opnieuw besef dat het goed is zoals het is, kan ik me weer verbinden.Ik vind het zo belangrijk om dit telkens opnieuw vast te pakken en daarin samen met anderen te kunnen groeien. De groep helpt me daarbij.

De vragen die gesteld worden, het werk dat we op de avonden doen, de herkenning van de processen die de andere deelnemers doormaken, helpen voor mij om het idee te blijven vastpakken dat ik zelf wil groeien en mezelf graag wil blijven zien ondanks alle schaamte en schuld die bovenkomen wanneer ik weer verval in oude patronen. Dat ik dankbaar mag zijn voor alles wat op mijn pad komt en me helpt in mijn groei naar eerljikheid, openheid en vertrouwen.

Het is zo leuk om dit ook samen met mijn partner te kunnen doen. Het brengt ons een kader dat het gemakkelijker maakt om patronen bij elkaar te herkennen en over een discussie heen te kijken naar wat er met mij of met hem gebeurt. De zoektoch samen doorgaan is heerlijk. Moeilijk maar ook Héérlijk. En  volgens mij is die zoektocht nooit klaar. Ik hoop het  althans niet.

Lies